SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Priser och testkort

Gå in under Basic och Fri för att se den uppdaterade versionen. 


Testsystemet består av två delar, basictest och friåkningstest. Basictesterna syftar till att åkarna ska lära sig grundläggande skridskoteknik, bågar, skär och vändningar. Friåkningstesterna syftar dels till att kvalitetssäkra teknikutvecklingen samt att dela in åkarna kunskapsmässigt för tävlingar. Basic- och fritest testas separat. Första testnivån är "tävlingstestet" och sedan följer test 1 till 4. I friåkning finns dessutom test 6 och 7.


TESTA FÖR FÖRSTA GÅNGEN:


Inför ett test bedömer tränarna om det är dags för åkaren att testa.


För de som ska testa första gången är det extra viktigt att säga till i tid eftersom klubben måste anmäla licens för dem samt ordna testkort. Kostnaden för licensen är 290 kr och betalas av åkaren.

Ett test kostar 200 kronor och betalas oftast på plats innan testet. Testet går till på det sättet att man kommer till ishallen antingen i dräkt eller träningstights men med varm tröja så att man kan hålla sig varm. Har man långt hår bör det vara uppsatt. Det brukar vara lång väntan. Åkarna testar gruppvis och går ut några stycken i taget där man värmer upp på isen. Tränarna står utanför sargen och ger instruktioner. Sedan ropar de två domare upp namnen på åkarna som säger vad man ska göra. De för protokoll och efter en stund får man besked om man klarat det eller inte.

 OBS! Viktigt att man kommer i tid, schemat man fått är preliminärt. Kom senast 1h innan det är dags för din tur för att vara säker på att du hinner med alla förberedelser i lugn och ro.

Vissa klarar sitt test första gången och andra testar många gånger innan man klarar det. Första testet kan man se som ett "provtest" för att lära sig hur det går till. Om man inte klarar testet är det bara att försöka igen. För att göra om sitt test måste man vänta minst tre veckor.

När man klarat Tävlingstestet får man tävla.

De moment som ingår i Tävlingstestet är:

• Utfallssteg saxning bakåt
• Flygskär framåt ytterskär
• Piruett på en fot i tupp-position, 3 varv
• Treavals, båda håll

• Framåt innerskärs mohawk

• Bågar framåt ytterskär


Att testa rest på Basic och Fri - tester kostar 100 kr per test.

Testkorten ansvarar åkarna själv för och tar med sig till testet. 


SKRIDSKOSKOLAN:
LEO-märken är "test" man tar innan man börjar med fri och basic-testerna, dessa kostar 50 kr per märke och det finns 8 märken.

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Hem, 12/04 12:41 
Hem, 11/04 17:59 
Hem, 20/03 08:03 
Hem, 06/03 09:21 
 
Sponsorer