""
ANMÄL DIG HÄR TILL VÅRA GRUPPER
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Skridskoskola och Konståkning
- sedan 1979 -

Att träna konståkning i GKK

Gävle Konståkningsklubb grundades år 1979 av Rose Kleen och Annika Augustsson. I år har klubben således haft verksamheten igång i över 40 år. Klubbens huvudverksamhet är konståkning och skridskoskola. 

 

Gävle Konståkningsklubb bedriver skridskoskola för alla barn från tre års ålder.

När barnen är mogna att börja är helt individuellt och bestäms i huvudsak av att barnet kan stå själv och tycker att det är OK att vara i en grupp med andra barn.

Vi har skridskoskola i Monitor Arenas B-hall och de har träning 1ggr/veckan.

 

När åkaren har avancerat i skridskoskolan och klarat minst LEO-märke 4 erbjuder vi åkaren att flytta upp till Konståkningsskolan, där man tränar på is 2 gånger i veckan.

I konståkningsskolan har vi så mål att ta sig genom alla LEO-märken. När dessa är avklarade är det dags att ta tävlingstestet som är inkörsporten till att få börja tävla.

Efter godkänt test flyttas man över till våra tävlingsgrupper.

 

Tävlingsgrupperna är utformade efter kunskapsnivå och ålder. 

Vi rekommenderar att man tränar minst 3ggr/veckan på is som aktiv tävlingsåkare. Självklart är detta upp till var och en vad man vill och har möjlighet till så vi ställer inget krav.

 

Att tävla är upp till varje individ.

 

I Gävle Konståkningsklubb är alla välkommen vare sig man vill tävla eller om man vill träna bara för att man älskar konståkning.

 

 

För att träna i Gävle Konståkningsklubb måste man vara medlem. Som medlem förbinder man sig till att följa vår värdegrund inom föreningen.

 

Medlemsavgifterna ser ut på följande sätt:

  • Aktiva i föreningen 200 kr per åkare och säsong
  • Tävlings- och testlicens 350 kr per åkare och säsong
  • Familjeanslutning 300 kr per säsong

Licensavgiften är obligatorisk då man börjar ta test och tävla.

 

 
Sponsorer