Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till Gävle Konståkningsklubb!

Säsongen 2019/2020

Klubbens huvudverksamhet är konståkning och skridskoskola. Bli medlem? Klicka här

Covid 19 och nya riktlinjer
2020-11-17 22:30
COVID-19 och nya riktlinjerna 

Folkhälsomyndigheten har, efter samråd med bland annat smittskyddsläkare och Länsstyrelsen i Gävleborgs län, fattat beslut om skärpta allmänna råd för Gävleborgs län. Syftet är att ytterligare minska trängsel och antalet kontakter mellan människor. Beslutet gäller från den 16 november till och med den 13 december 2020. 
De skärpta allmänna råden presenterades ytterligare idag via ett digalt möte som anordnades av RFSISU Gävleborg. Där gick man igenom hur de nya skärpta råden påverkar idrottsrörelsen. Deltagare på mötet var: Ann-Gerd Bergdahl, distriktsidrottschef RF-SISU Gävleborg, Tina Sahlén, Riksidrottsförbundet, Lars Wesslén, smittskyddsläkare Region Gävleborg, Per Bill, landshövding i Gävleborgs län, Johan Höglund, försvarsdirektör, Länsstyrelsen Gävleborg 

Så här kommer det bli för oss i Gävle konståkningsklubb: 

¤ Vi kommer fortsätta anordna träning för åkare födda 2005 eller senare med strikta restriktioner för att minska smittspridning. 

Restriktionerna som gäller är följande: 

-Alla byter om hemma. 

-Skridskor tas på och av utanför ishallen med avstånd från varandra. 

-Föräldrar får ej vistas i ishallen eller i omklädningsrummet. Här kan undantag göras för föräldrar till de allra yngsta barnen i skridskoskolan. Behöver man det är det viktigt att kontakta Stina Wiksell på telnr: 070-3096586 innan så hon vet hur många de blir och att säkert avstånd kan säkerställas.
 
-På skridskoskolan kommer vi inte ha uppvärmning utomhus med alla grupper tillsammans. Vi kommer gå på och av isen gruppvis. 

-Den uppvisningsavslutning som var tänkt för skridskoskolan ställs in men vi kommer göra det mysigt för åkarna den sista omgången och åka till julmusik och barnen får gärna klä sig i jultema, tomte, lucia, pepparkaksgubbe etc. 

-Vid minsta tecken på symtom stannar man hemma, gäller alla åkare och tränare. Symtomfri i två dygn innan man återvänder till träning gäller alla. 

¤ Alla åkare födda 2004 och tidigare kommer få sina träningstillfällen inställda. Grupper som har åkare födda 2004 och tidigare är Axel, Lutz, Toeloop och Vuxengruppen 

-De åkare i berörda grupperna som är född 2005 och senare kommer få träna som vanligt. 

-Vi uppmuntrar åkare att träna själv hemma under dessa veckor, prata gärna mer er tränare om ev individuellt träningsschema kan vara aktuellt. 

¤ Alla kommande tävlingar denna termin är inställda 
¤ Fotografering den 26/11 ställs in.

Vid frågor kontakta oss i styrelsen på: info@gavlekonstakningsklubb.se

Nu håller vi i och håller ut!
MVH Styrelsen GKK
Skärpta allmänna råd i Gävleborg
2020-11-16 22:54

Då det kommit skärpta allmäna råd från region Gävleborg kommer vi med största sannolikhet att behöva göra förändringar i vår verksamhet. Vi, tillsammans med andra föreningar i Gävle, kommer under morgondagen (tisdag 17/11) att delta i en digital träff med RF-SISU där de kommer att gå ut med mer information exakt vad som gäller och hur vi kommer att påverkas i idrottsrörelsen. Vi kommer efter det att gå ut via mail till alla grupper med mer information.

De skärpta allmäna råden:

Från och med den 16 november uppmanas alla som vistas i Gävleborgs län att:

  • Om möjligt undvika att ha fysisk kontakt med andra personer än de som man bor tillsammans med. Det innebär bland annat en avrådan från att arrangera eller delta i en fest eller liknande socialt umgänge. Man bör också undvika vissa typer av aktiviteter om de inte går att genomföra utan fysiskt avstånd till andra, som kontaktsporter eller hälso- eller skönhetsvård som inte är medicinskt motiverad.
  • Avstå från att vistas i inomhusmiljöer som butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym. Nödvändiga besök i exempelvis livsmedelsbutiker och apotek kan göras.
  • Avstå från att delta i exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar. Detta gäller dock inte idrottsträningar för barn och unga födda 2005 eller senare. Nödvändig närkontakt, som vid exempelvis vårdbesök och medicinska undersökningar, omfattas inte av rådet. Det är dock viktigt att tänka på att den som har symtom som kan vara covid-19 ska undvika all nära kontakt med andra.
  • Avstå från att göra onödiga resor. Resor inom eller mellan regioner kan bidra till att öka smittspridningen eftersom man ofta träffar nya personer, vilket leder till att nya smittkedjor startas. Man bör därför, så långt som möjligt, avstå från sådana resor. Rådet gäller även resor till regionen från andra regioner. Detta råd är inte tänkt att hindra människor från att exempelvis ta sig till arbete, studier/sysselsättning eller den vård som kräver att man är på plats.
MVH Styrelsen GKK
Fotografering 26/11
2020-11-14 21:08

Hej alla konståkare!

Torsdag den 26e november har vi fotografering med klubben.

 

Plats: Brynäsvallen

Tid: 18.00 – framåt (kom en stund innan, alla ska vara på isen kl 18)

Kostnad: 150:- (betalas via Swish till 073-5077566 senast 25/11, märk med åkarens namn)

Närmare jul kommer alla deltagare att få en länk med alla bilder.

 

Vi kommer att börja med ett gruppfoto på alla åkare i konståkningsgrupp.

Därefter enskilda foton, endast en grupp i taget på isen. 

 

Inget ”piff” i omklädningsrummen, alla åkare kommer färdiga till ishallen. 

När sin grupp har tagit de enskilda bilderna så är man klar och lämnar ishallen. 

 

Kläder: Tävlingskläder ex. dräkt eller kjol, uppsatt hår. Vit klubbjacka eller vit tröja att ha på gruppfoto. 

 

I den största mån det går ska åkare ta på sig skridskor i ishallen, har vi omklädningsrum så är det till för ev ombyten eller för att värma sig om det drar ut på tiden.

 

Föräldrar vistas utanför ishallen. Har man barn som behöver hjälp med skridskoknytning så hjälper tränare till med det. 

Har man minsta symtom på förkylning ber vi dig stanna hemma. 

 

 

  1. Gruppfoto
  2. Salchow
  3. Lutz
  4. Flip
  5. Toeloop
  6. Axel

 


Har ni några frågor? Kontakta Sanna 073-5077566 /  ssannapettersson@hotmail.com

 

Vi följer SKF:s regler
2020-11-03 18:22
För närvarande bedömer Svenska Konståkningsförbundet läget sådant för svensk konståkning att varje förening bör kunna anpassa verksamheten så att individuell träning kan fortsätta och det oberoende av deltagarnas ålder. Det gäller under förutsättning:
 
1) att träningen bedrivs med undvikande av fysisk kontakt och med behörigt avstånd mellan deltagande personer,

2) att riskbedömning görs och åtgärder vidtas för att minimera smitta, och
 
3) att en dialog förs med hallansvarig kommun, samt i den mån det finns tillgänglig smittskyddsrådgivning även med lokala/regionala smittskydd, vad gäller en säker och Covid 19-anpassad idrottsverksamhet.
Tävlingar våren 2021
2020-10-30 14:19
Nu finns tävlingarna för våren 2021 ute här.

Nyheter från våra grupper
Träningar, 23/11 00:01 
Träningar, 16/11 00:01 
Träningar, 09/11 17:00 
Träningar, 02/11 00:01 
Träningar, 26/10 00:01 
Träningar, 19/10 00:01 
 
Sponsorer