""
ANMÄL DIG HÄR TILL VÅRA GRUPPER
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Skridskoskola och Konståkning
- sedan 1979 -

Gävle Konståkningsklubb

Gävle Konståkningsklubb startades 1979 av Rose Kleen och Annika Augustsson. Klubbens huvudverksamhet är konståkning och skridskoskola. 

 

Gävle Konståkningsklubb bedriver skridskoskola för både killar och tjejer från tre års ålder.

När barnen är mogna att börja är helt individuellt och bestäms i huvudsak av att barnet kan stå själv och tycker att det är OK att vara i en grupp med andra barn.

VI har skridskoskola i ERP Monitor Arenas B-hall.

 

Då åkarna avancerat i skridskoskolan och tagit högsta märket (det finns 8 märken) ges möjlighet att flytta upp i Konståkningsgrupperna.

 

När åkarna har avancerat ytterligare och behöver mer istid för att utvecklas, kan man flyttas upp i andra konståkningsgrupper. Här erbjuds också ett fyspass per vecka. I dessa grupper börjar de riktigt avancerade övningarna och åkarna får möjlighet att testas. Dessa tester är inkörsporten till att få börja tävla.

När åkarna avancerar i testnivåer och får lust att tävla flyttas de upp i de mer avancerade tävlingsgrupperna där det ges möjligheter till ytterligare isträning, förutom 1 markträningspass i veckan för att träna styrka, tekning, smidighet, koordination samt kondition. Denna nivå ställer högre krav på åkarnas träningsinsatser.

 

Om en åkare inte vill tävla kan man välja en mjukare variant utan samma krav och istället bara åka för att det är kul och delta på våra uppvisningar och shower.

 

För att åka i Gävle Konståkningsklubb måste man också vara medlem. Medlemsavgifterna ser ut på följande sätt:

  • Aktiva i föreningen:                                                       200 kr per åkare och säsong
  • Tävlingslicens                                                               350 kr per åkare och säsong
  • Familjeanslutning                                                          350 kr per säsong

Licensavgiften är obligatorisk då man börjar ta test och tävla.

 

 

Vill du vara med och stödja Gävle Konståkningsklubb sätt in en summa på pg 440 74 90 - 4 och uppge namn personnummer och adress uppgifter!! Vi tar tacksamt emot allt stöd för vår verksamhet :)

 
Sponsorer