""
ANMÄL DIG HÄR TILL VÅRA GRUPPER
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Skridskoskola och Konståkning
- sedan 1979 -

Vilka skridskor ska jag välja?

Vi rekomenderar våra medlemmar att ta kontakt med Norrköpings Skateshop vid inköp av skridskor.

 

Som medlem i Gävle Konståkningsklubb har du förmånen att få 10% rabatt när du köper dina skridskor där. Ta kontakt med dem för proffsig hjälp!

 

NORRKÖPINGS SKATESHOP 

Ange koden "GÄVLE" för 10% rabatt på deras sortiment.

 

 

Köpa nya skridskor

När man köper nya skridskor är det viktigt att tänka på att man väljer sko och skena efter vilken nivå åkaren är på, samt en skridsko som inte är för liten. Regeln brukar vara att man ska ha cirka 0,5-1cm större skridsko än vad foten är. 

 

Skridskoskola

Skridskor som är inköpta i "vanlig" sportbutik går bra att använda i skridskoskolan som en nybörjar-skridsko. Vill man träna mer än en gång i veckan och klarat av de första LEO-märkena så rekomenderar vi att man börjar titta på ett par stadiga konståkningsskridskor. Detta för att minska risken för skador samt att åkningen blir lättare och roligare! 

 

Hur ser jag om mina skridskor är knäckta och vad innebär en knäckt skridsko?

Om skridskon är knäckt innebär det att den inte är tillräckligt stabil och stödjande för fotleden.  Om man kollar på sidan av skridskon, vid vristen, och ser ett veck längs med snörningen är skridskon knäckt och man rekomenderas att börja titta efter nya skridskor.

 

 

 

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Gävle KK, 18/05 11:14 
Gävle KK, 19/03 15:10 
Gävle KK, 23/02 08:12 
Gävle KK, 12/01 08:16 
Gävle KK, 10/01 21:51 
 
Sponsorer